Техничка школа "Никола Тесла"
Сурдулица
тел: +381 (0)17 824 119
mail: nteslasurd@mts.rs
адреса:Томе ивановића 24
Промо филм Техничке школе Никола Тесла Сурдулица за 2021. годину

27.04.2021

Видео материјал се налази на линку:
https://www.youtube.com/watch?v=QocLMS-U1Mc

Активности везане за међународни дан против вршњачког насиља у Техничкој школи "Никола Тесла" Сурдулица

24.02.2021

Међународни дан против вршњачког насиља, традиционално се обележава последње среде у фебруару под називом " ДАН РОЗИХ МАЈИЦА". Ове године на данашњи дан, среда 24.02.2021. године, ученици одељења 1с1 су час одељенског старешине посветили баш овом Међународном дану борбе против вршњачког насиља. Часу су присуствовали директор школе Игор Аризановић, наставница биологије Милица Петровић и наставник саобраћајне групе предмета Александар Јовановић. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол против вршњачког насиља у школама. Данас смо се и ми придружили многим људима широм света. Носећи розе мајице, сви заједно смо одлучно рекли НЕ, било ком облику вршњачког насиља, показали смо да у нашој школи нема места за насиље. Значај обележавања овог датума је у поштовању права и различитости, толеранције, емпатије, развијању сарадње и оснаживању за ненасилну комуникацију, свесни смо колико лепоте и радости доносе осмех, пријатељство, лепа реч и љубазност. Слике ове активности се налазе у Галерији под називом "Међународни дан борбе против вршњачког насиља".

Објава плана јавних набавки за 2021. годину

03.02.2021

Објава се налази у опцији Доwнлоад у фолдеру под називом Јавне набавке под називом "План јавне набавке за 2021. годину"

Решења о избору кандидата на основу расписаног конкурса се налазе у опцији Доwнлоад у општим актима школе!

17.09.2020

Предавања из стручних предмета

24.03.2020

Предавања из одређених стручних предмета се налазе на линку хттпс://мојаскола.ртспланета.рс/лист/537/струцни-предмети

Распоред наставе за општеобразовне предмете

24.03.2020

Рапоред општеобразовних предмета за данас се налази на линку хттпс://www.ртс.рс/паге/тв/ци/броадцаст/254/ртс-3.хтмл

Реализација наставе на даљину

18.03.2020

У нашој школи се тренутно реализује настава на даљину преко Вибера. У сваком одељењу су формиране групе за све предмете. У фази смо преласка на платформу за електронско учење " Моодле" која се налази на самом сајту!!

Поштовање ауторских права

18.03.2020

Обавештавамо наставнике школе да су у обавези да детаљно прегледају материјал ( презентације, анимације, радни листови,.. ) које преузимају са интернета и о потреби поштовања ауторских права!

Распоред емитовања образовних садржаја за ученике средњих стручних школа на РТС

18.03.2020

Рапоред емитовања образовних садржаја за средње стручне школе на РТС и РТС Планети се налази на : хттпс://www.распореднаставе.гов.рс

Распоред едукативног садржаја за учење на даљину који се емитује на каналу Радио телевизије Србије

16.03.2020

За ученике средње школе наставне јединице и теме биће доступне на платформи РТС Планета. Распоред садржаја ће бити објављен на хттпс://www.распореднаставе.гов.рс/

СледећеПретходно