Техничка школа "Никола Тесла"
Сурдулица
тел: +381 (0)17 824 119
mail: nteslasurd@mts.rs
адреса:Томе ивановића 24
Школа данас

Стара зграда школе

Школа се налази близу центра града и поред цркве Св. Ђорђа у Сурдулици. Настава се изводи у две зграде. Сама школа отворена је 1924 године као Грађанска школа а касније Гимназија која се укида после другог светског рата. Године 1961 отворена је Техничка школа електротехничког и машинског смера у просторијама некадашње Гимназије. О историји школе можете сазнати више овде. Поред старе зграде ту је и нова која је усељена 2011 године.

Нова зграда школе

Нова зграда је омогућила да скоро 500 ученика наставу похађа искључиво у преподневној смени као и просторије за разне кабинете који су непходни у настави. У новој згради школе налази се и библиотека која поседује и већину уџбеника које ученици могу да користе тј. не морају да их купују већ их добијају приликом уписа разреда. Нова зграда је наменски грађена па се у њој поред учионица налазе и разни кабинети као и две радионице за практичну наставу.

Полигон и игралиште у саставу школе

У оквиру школе је и фудбалско игралиште које се уједно користи и као полигон за обуку ученика саобраћајног смера. Поред фудбалског игралишта ту је кошаракашко игралиште. Осим игралишта ту је и фискултурна сала у оквиру старе зграде.

Кабинети

У школи је и три кабинета за Рачунарство и информатику који се користе како за поменути предмет тако и за разне предмете смера Електротехничар рачунара. Поред ових ту су и кабинет за електронику, саобраћајни кабинет, кабинет за српски језик и други.
Цела школа је покривена видео надзором, како унутрашњост објеката тако и школско двориште и игралиште. Ово је остварено уз ангажовање директора а пре свега ученика и наставника наше школе.

Организација

Данас Техничка школа "Никола Тесла" у Сурдулици школује ученике за четири образовна профила:

Од почетка рада школе кроз њу су прошле многе генерације ученика и наставника који су постизали значајне резултате на смотрама и области електротехнике. Од самих почетака школа је пратила модерне трендове и у складу са тим опремала кабинете и усавршавала наставнике. Због овог тренда школа данас поседује најмодернију опрему (рачунаре, пројекторе, осцилоскопе, видео надзор итд.).
Данас је ово школа у којој се стиче образовање како за рад након средње школе тако и за наставак школовања. Кроз модерну и атрактивну наставу и индивидуални приступ ученицима, доприносимо развоју одговорних и зрелих личности које ће бити оспособљене за активно, ангажовано учешће у друштву