Tehnička škola "Nikola Tesla"
Surdulica
tel: +381 (0)17 824 119
mail: nteslasurd@mts.rs
adresa: Tome Ivanovića 24
Promo film Tehničke škole Nikola Tesla Surdulica za 2021. godinu

27.04.2021

Video materijal se nalazi na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=QocLMS-U1Mc

Aktivnosti vezane za međunarodni dan protiv vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi "Nikola Tesla" Surdulica

24.02.2021

Međunarodni dan protiv vršnjačkog nasilja, tradicionalno se obeležava poslednje srede u februaru pod nazivom " DAN ROZIH MAJICA". Ove godine na današnji dan, sreda 24.02.2021. godine, učenici odeljenja 1s1 su čas odeljenskog starešine posvetili baš ovom Međunarodnom danu borbe protiv vršnjačkog nasilja. Času su prisustvovali direktor škole Igor Arizanović, nastavnica biologije Milica Petrović i nastavnik saobraćajne grupe predmeta Aleksandar Jovanović. Sve je počelo 2007. godine, kada je grupa aktivista u jednoj kanadskoj provinciji pokrenula inicijativu nakon što je kanadski učenik Čarles MekNil u školu došao sa roze majicom na sebi i zbog toga pretrpeo ruganje i verbalno nasilje od svojih vršnjaka. Učenik je roze majicu obukao u znak podrške majci oboleloj od karcinoma dojke. Aktivisti su kupili 50 roze majica i podelili ih njegovim vršnjacima u školi koji su ih nosili kao podrška dečaku. Učenici su počeli i sami da dolaze u školu oblačeći roze majice, koje su tako postale simbol protiv vršnjačkog nasilja u školama. Danas smo se i mi pridružili mnogim ljudima širom sveta. Noseći roze majice, svi zajedno smo odlučno rekli NE, bilo kom obliku vršnjačkog nasilja, pokazali smo da u našoj školi nema mesta za nasilje. Značaj obeležavanja ovog datuma je u poštovanju prava i različitosti, tolerancije, empatije, razvijanju saradnje i osnaživanju za nenasilnu komunikaciju, svesni smo koliko lepote i radosti donose osmeh, prijateljstvo, lepa reč i ljubaznost. Slike ove aktivnosti se nalaze u Galeriji pod nazivom "Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja".

Objava plana javnih nabavki za 2021. godinu

03.02.2021

Objava se nalazi u opciji Download u folderu pod nazivom Javne nabavke pod nazivom "Plan javne nabavke za 2021. godinu"

Rešenja o izboru kandidata na osnovu raspisanog konkursa se nalaze u opciji Download u opštim aktima škole!

17.09.2020

Predavanja iz stručnih predmeta

24.03.2020

Predavanja iz određenih stručnih predmeta se nalaze na linku https://mojaskola.rtsplaneta.rs/list/537/strucni-predmeti

Raspored nastave za opšteobrazovne predmete

24.03.2020

Rapored opšteobrazovnih predmeta za danas se nalazi na linku https://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/254/rts-3.html

Realizacija nastave na daljinu

18.03.2020

U našoj školi se trenutno realizuje nastava na daljinu preko Vibera. U svakom odeljenju su formirane grupe za sve predmete. U fazi smo prelaska na platformu za elektronsko učenje " Moodle" koja se nalazi na samom sajtu!!

Poštovanje autorskih prava

18.03.2020

Obaveštavamo nastavnike škole da su u obavezi da detaljno pregledaju materijal ( prezentacije, animacije, radni listovi,.. ) koje preuzimaju sa interneta i o potrebi poštovanja autorskih prava!

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja za učenike srednjih stručnih škola na RTS

18.03.2020

Rapored emitovanja obrazovnih sadržaja za srednje stručne škole na RTS i RTS Planeti se nalazi na : https://www.rasporednastave.gov.rs

Raspored edukativnog sadržaja za učenje na daljinu koji se emituje na kanalu Radio televizije Srbije

16.03.2020

Za učenike srednje škole nastavne jedinice i teme biće dostupne na platformi RTS Planeta. Raspored sadržaja će biti objavljen na https://www.rasporednastave.gov.rs/

SledećePrethodno