Tehnička škola "Nikola Tesla"
Surdulica
tel: +381 (0)17 824 119
mail: nteslasurd@mts.rs
adresa: Tome Ivanovića 24
Škola danas

Stara zgrada škole

Škola se nalazi blizu centra grada i pored crkve Sv. Đorđa u Surdulici. Nastava se izvodi u dve zgrade. Sama škola otvorena je 1924 godine kao Građanska škola a kasnije Gimnazija koja se ukida posle drugog svetskog rata. Godine 1961 otvorena je Tehnička škola elektrotehničkog i mašinskog smera u prostorijama nekadašnje Gimnazije. O istoriji škole možete saznati više ovde. Pored stare zgrade tu je i nova koja je useljena 2011 godine.

Nova zgrada škole

Nova zgrada je omogućila da skoro 500 učenika nastavu pohađa isključivo u prepodnevnoj smeni kao i prostorije za razne kabinete koji su nephodni u nastavi. U novoj zgradi škole nalazi se i biblioteka koja poseduje i većinu udžbenika koje učenici mogu da koriste tj. ne moraju da ih kupuju već ih dobijaju prilikom upisa razreda. Nova zgrada je namenski građena pa se u njoj pored učionica nalaze i razni kabineti kao i dve radionice za praktičnu nastavu.

Poligon i igralište u sastavu škole

U okviru škole je i fudbalsko igralište koje se ujedno koristi i kao poligon za obuku učenika saobraćajnog smera. Pored fudbalskog igrališta tu je košarakaško igralište. Osim igrališta tu je i fiskulturna sala u okviru stare zgrade.

Kabineti

U školi je i tri kabineta za Računarstvo i informatiku koji se koriste kako za pomenuti predmet tako i za razne predmete smera Elektrotehničar računara. Pored ovih tu su i kabinet za elektroniku, saobraćajni kabinet, kabinet za srpski jezik i drugi.
Cela škola je pokrivena video nadzorom, kako unutrašnjost objekata tako i školsko dvorište i igralište. Ovo je ostvareno uz angažovanje direktora a pre svega učenika i nastavnika naše škole.

Organizacija

Danas Tehnička škola "Nikola Tesla" u Surdulici školuje učenike za četiri obrazovna profila:

Od početka rada škole kroz nju su prošle mnoge generacije učenika i nastavnika koji su postizali značajne rezultate na smotrama i oblasti elektrotehnike. Od samih početaka škola je pratila moderne trendove i u skladu sa tim opremala kabinete i usavršavala nastavnike. Zbog ovog trenda škola danas poseduje najmoderniju opremu (računare, projektore, osciloskope, video nadzor itd.).
Danas je ovo škola u kojoj se stiče obrazovanje kako za rad nakon srednje škole tako i za nastavak školovanja. Kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosimo razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu