AutoSkola | TŠ Nikola Tesla | Surdulica

Školski Sajt Beta v2

Školski sajt su radili učenici odeljenja II-E2 (El.Računara) sa profesorom informatike Dejanom Nešićem. Sajt je rekonstruisan u potpunosti. Takođe, sajt se informiše o dešavanjima u školi i u najkraćem roku objavljuje ih na sajtu. Hvala na poseti..

Pogledaj stariji sajt.. »

Kontakt

Možete nas kondaktirati na email : tehnicka.skola.surdulica@gmail.com

TEL : 017/814-119 | FAX : 017/814-118

MERAČ POSETACENTAR ZA OBUKU VOZAČA

Intervju sa Dragišom Stojiljkovićem nekadašnjim rukovodiocem centra za obuku vozaca Tehničke škole "Nikola Tesla"

Vi ste bili rukovodilac Centra za obuku vozaca Tehničke škole u Surdulici. Recite mi, od kad postoji ovaj centar za obuku vozaca u našoj školi?

Centar za obuku vozaca ima sopstveni kabinet u kome se moze drzati teorijska nastava i ujedno sluzi za teorijsko polaganje vozačkog ispita. Posedujemo i poligon, a vozila su od početka uzimana na zakup od instruktora voznje. Počeli smo sa dva vozila i dva instruktora voznje i jednim vozilom za polaganje C kategorije.

Šta se promenilo u međuvremenu?

Promenilo se dosta toga tokom godina rada postigli smo znatan uspeh. Sada imamo četiri instruktora i pet vozila.

Centar za obuku trecih lica ali i ucenika škole. O cemu se radi?

Ucenicima škole se daju posebne povoljnosti prilokom plaćanja, omogućeno je plaćanje u ratama do završetka školske godine. Takođe, pored učenika, puno profesora škole se upisalo za polaganje vožnje.

Poted toga koje su još pogodnosti za učenike škole?

Učenicima škole, koji se isticu u učenju, zalažu u vannastavnim aktivnostima, učestvuju na takmičenjima i oni koji su disciplinovani na predlog nastavnickog veca odobrava se besplatno polaganje vozačkog ispita.

Kakvi su finansijski efekti Centra za obuku vozača?

Centar za obuku vozača ostvaruje solidna finansijska primanja koja se koriste za opremanje škole i tekuce odrzavanje svih zgrada i prostorija u okviru škole.

Da li centar za obuku vozača može da se uklopi sa novim zakonima o bezbednosti u saobraćaju?

Zvanično, ovaj zakon je na snagu stupio 10. decembra 2009.godine, ali njegova primena na pitanju rada centara za obuku vozača još uvek nije definisana, jer se čeka na pravilnik koji treba da donese Agencija za bezbednost saobraćaja. Agencija je osnovana ali pravilnik jos uvek nije donet. Ako se striktno bude pridržavalo zakona, sumnjam da ce Centar moći da nastavi sa radom. Prvo i najbitnije pitanje je da li ce Surdulica, kao grad, moci da ispostuje pravila koja nosi novi zakon, a koja su vrlo specifična

Šta vi kao rukovodilac i profesor mašinske grupe predmeta imate da poručite već svršenim osmacima?

Svi smerovi su pokriveni stručnim kadrom i to je ono sto je najbitnije. Pored toga posedujemo i opremljene kabinete, poligon i vozila kao što sam već napomenuo. Pa zato pozivam sve one koji znaju da se istaknu, a zele da imaju zvanje tehničara da dođu kako bi smo zajedno razvijali nas centar. Biće nam zadovoljstvo da radimo sa onima koji žele da svojim učinkom poboljšaju renome škole a sa naše strane biće nagrađeni. I na kraju, drago mi je da sam imao tu čast da govorim o centru koji ima dobru budućnost.

Na Vrh